Hvad menes der med Lead-værdi?

2019-05-09T15:15:36+00:0025 marts 2019|Flow Marketing & Leads|

Arbejder du med marketing? Så kender du sikkert udfordringen.

Udgifterne til tilstedeværelse online og diverse annonceringer og kampagner på nettet er støt stigende. Men hvad får i reelt ud af pengene i jeres virksomhed? Og hvad var der sket, hvis i ikke havde investeret.

Når jeg arbejder med marketingsafdelinger på at skabe kampagner online er det et fast princip, at der altid skal laves et budget, som reelt viser, hvilken værdi, virksomheden får for de investeringer, der laves online.

Og en af mine hovedpointer er: DE FLESTE BETALER ALT FOR MEGET FOR ALT FOR LIDT, NÅR DET KOMMER TIL ONLINE KAMPAGNER.

Begrebet LEAD-værdi giver et overblik over, hvilke effekter en digital kampagne har for jeres virksomhed. Det er nemt at måle præcist, hvor stort et afkast den pågældende kampagne gav i forhold til direkte salg, men det er aldrig den enkelte kampagne alene, der skaber salget. Marketing er akkumulerende.

Når man vil regne sin LEAD-værdi ud af en kampagne, skal man have to elementer med. Man skal vide, hvor meget salg kampagnen gav, og hvor mange nye relationer, kampagnen gav virksomheden. Man er løbende opmærksom på hvilke af de indkomne LEADS, der bliver til kunder. Der kan gå flere måneder før ens LEAD’s begynder at købe, så det er vigtigt at være opmærksom på tallene over en længere periode. Derefter udregner man avancen på køb, der bliver foretaget af LEAD’s, men fordi ikke alle LEAD’s køber, skal man tage avancen på de købende LEAD’s og derefter fordele den avance over alle LEAD’s.

Afhængigt af produkter og ydelser kan man foretage forskellige antagelser i formelen for LEAD-værdi, og uanset hvilken metode man indsætter, bliver man en del klogere på, hvordan virksomhedens digitale kampagnebudget har forrentet sig. Sådan en viden er værdifuld for virksomheden, der nu på ledelsesplan bliver i stand til kvalificeret at tage stilling til, hvor meget man vil investere et LEAD.

Det kan variere i forhold til virksomhedens ambitioner. Har man for eksempel gjort sig klar, om virksomheden har et vækstmål eller et indtjeningsmål? Hvis man har vækstmål, bør man være villig til at give mere per LEAD, i modsætning til hvis man har indtjeningsmål, hvor man er interesseret i at optimere på sine LEAD-værdier. Virksomheden skal have dem konverteret så billigt som muligt.

Derfor er det altid en individuel strategisk overvejelse, hvordan man skal disponere i forhold til de kendte LEAD-værdier.

Man kunne fristes til at sige, at marketingsbudgettet hele tiden skal tjenes ind beregnet direkte på LEAD-værdierne. Således, at en given LEAD-værdi ud af 100.000 kroner fra marketingskontoen ikke nødvendigvis kan ganges med ti, hvis man investerer ti gange mere. Ethvert marked har sine grænser.

Ordsproget: ”Don’t try to boil the Ocean”, er her velplaceret.

Når man har styr på sin LEAD-værdi, er det den aktivitet, man skal starte på for at skabe resultater med flow marketing. Virksomheden ved, hvad annoncerne og kampagnerne er værd, hvad virksomheden vil investere i dem og kan derfor disponere sit mediebudget, og annonceringsbudget.

Tak, en e-mail er på vej!
{subscription-lastnamel}
Tak for din bestilling!
Tak, du er nu tilmeldt forløbet.
Tak, du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Tak, du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Tak, du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Tak, en e-mail er på vej!